fredag 27. februar 2009

AiAi Captain

The Pirate Bay er en av verdens største fildelingsportaler og har rundt 15 millioner brukere. Siden 16. februar 2009 startet rettsaken mot the Pirate Bay, de fire tiltalte føler seg sikre mot erklæringene. Det hele kan ende med 2 års fengsel og millioner av kroner i erstatning.

Allerede etter første dag ble de tiltalte erklært uskyldige og over 60 000 mennesker svarte på en undersøkelse av Aftonposten og hele 90% av menneskene mente at Pirate Bay-saken burde frikjennes.

Selv har jeg flere meninger om saken: Ulovlig nedlasting har lenge vært et problem for produsentene som vil tjene penger. Fallet på platesalget dropper og flere og flere klikker seg heller inn på nettet. Du skal ikke lenger enn til Google eller annet søkeprogram for å få henvisninger til de ulovlige filene.

Hvorfor akkurat The pirate bay? Det er mange andre tusener av slik sider ute i verden. Man får ikke lastet ned direkte fra The Pirate Bay, de henviser deg til steder der du kan laste ned det du leter etter! Blir The Pirate Bay oppfinnerne dømt skyldige, kan andre nettsider som dette like så godt også bli saksøkt.
i motsetning til TPB (thePirateBay) finnes det nedlastningsprogram
som Limewire og Azureus trolig nok gjør noe mer ulovlig. Her laster man ned programmet på datamaskinen og dermed kan man laste direkte ned.
Hvorfor ikke prøve å fjerne linkene som TPB henviser til istedet for å bruke så mye energi på mennesker som egentlig ikke har gjort annet enn å linke opp til sidene?

Hvem går det utover? Med ulovelig fildeling flyende rundt på nettet, gjør at mange kjendiser tar et oppgjør.

Hva er hele hensikten med å fjerne TPB? Tror de at nettmennenskene ikke kan bruke andre resurser? Vi lever i et nettsamfunn hvor nye ting kommer frem hver eneste dag. Mulighetene er mange, hvorfor ikke prøve å bruke andre metoder enn å "go all american" i å saksøke?

-Noen cd'r man får kjøpt i butikkene har kopieringsperre slik at du heller ikke får brukt det i iTunes med mindre man kjøper platen på nett.
-Plateprodusentene kunne bruke lignende programmer som Spotify, hvor man betaler rundt hundre kroner i måneden for å høre på musikk.
Mulighetene er mange.

Hva mener du?

Hva mener bakmennene?


2 kommentarer:

  1. jeg er heeelt enig med deg. Som sagt, hvis de skal saksøke TBP, hvorfor ikke gå på google og? De gjør jo akkurat det samme. Og Limewire, og slike programmer er jo verst..
    men veldig gode poeng, jeg kunne ikke vært mer enig.

    SvarSlett
  2. Du har et veldig bra poeng i at plateselskapene burde samarbeide i programmer som Spotify eller lignenende. Dette er et genialt programm som koster 100kr i mnd for å høre nesten all verdens musikk.
    Veldig enig i punktene dine

    SvarSlett